Новини
Свіжі морепродукти з Атлантики: міф і реальність
30 Травень 2015Найбільше, часто виправдане, побоювання українського споживача під час купівлі морепродуктів стосується їх свіжості. Мідії з Одеси, напевне, ніяких питань не викликають. Але коли хочеться купити живого лобстера в Києві, мимоволі виникає запитання – а наскільки він, власне, живий? Словосполучення «морепродукти з узбережжя Атлантики», яке, в принципі, повинно говорити про якість товару, нерідко лякає тим, що саме узбережжя знаходиться дуже неблизько. І навіть якщо постачальник стверджує, що лобстер живий, купити його в Києві хочеться з меншим ентузіазмом, ніж кілограм мідій – в Одесі. Втім, якщо розуміти механізм логістики і розбиратися в тому, в яких умовах і за який термін океанські морепродукти потрапляють на прилавок нашого магазину, можна нічого не боятися.
70% відсотків асортименту морепродуктів Good Wine потрапляють до нас із знаменитого паризького ринку Ранжис – місця із винятковою репутацією і величезним асортиментом продуктів. Вхід на ринок відкритий тільки для комерсантів, зацікавлених у купівлі не одиниць, а партій товару. І якщо одному з постачальників Good Wine сподобається, наприклад, свіжий восьминіг, купити в Києві його можна буде вже через пару днів. До воріт Ранжис вантажівки з ретельно запакованими в контейнери молюсками і ракоподібними приїздять вночі, щоб о 4-ій ранку товар уже був виставлений на прилавки. Далі – справа за авіаперевезеннями по всій Європі.
Раз на тиждень, по вівторках, в Good Wine приїздять свіжі устриці, гребінці, рапани, лобстери, лангустини, різні дари моря. Ми працюємо з декількома постачальниками, завдяки яким можна купити в Києві навіть восьминога (дикий, виловлюється біля берегів Іспанії). Крім того, на сайті можна зробити індивідуальне попереднє замовлення і він гарантовано буде доставлений вчасно. Послуга «Особистий помічник» дозволяє купити не лише одеські мідії в Києві (вирощувані в природному середовищі), а й інші різновиди молюсків, які приїздять до нас з-за кордону:
- Молюски вонголе: ідеально підходять для приготування пікантного соусу для пасти;
- Морські черешки «куто» («couteau» - фр. ніж): придатні для вживання в сирому вигляді, тушковані або підсмажені на грилі.
- Рапани «bulot»: прості у приготуванні за «рибацьким» рецептом – варені в підсоленій воді;
- Морські гребінці – світовий делікатес із солодкуватим присмаком, їх можна варити, тушкувати, обсмажувати або подавати сирими.
Отже, якісні живі молюски знайти в Києві не проблема.
Крім молюсків у Good Wine стабільно привозять ракоподібних. В окремому акваріумі живуть дикі лобстери (Канада, США) – їх перевозять у герметичних боксах, перекладаючи кожну особину вологою деревинною стружкою, вимоченою в солоній воді. Поруч із лобстерами на льодяній вітрині живуть лангустини, купити в Good Wine можна і дику креветку, яка виловлюється в Атлантичному океані.
Окремо стоять устриці, на прикладі яких можна в цілому зрозуміти принцип зберігання і контролю якості продукції в Good Wine:
- кожну раковину ми перевіряємо вручну;
- створки живої устриці мають бути щільно зачинені або моментально захлопуватися при натисненні;
- свіжа устриця;
- вода в резервуарі, в якій ми тримаємо устриць безпосередньо в Good Wine, за складом і рівнем солоності максимально близька до океанічної, що гарантує 100% свіжість усіх раковин;
- ідеальний час для транспортування устриць між моментом їх збирання і кінцевим пунктом доставки до 75 годин – ми дотримуємося цих часових рамок.
Якщо можна за дві години перетнути Європу, до обіду опинившись де-небудь у Парижі, то чому за декілька годин партія морепродуктів не може перенестися з ринку Ранжис в Україну? Good Wine дає можливість посмакувати устрицями або купити лангустини в Києві – ті самі, що з Ранжис потрапляють до кращих паризьких ресторанів.